A legrangosabb tartományi kitüntetésben részesíti Michael Schumachert Észak-Rajna-Vesztvália. A Kölnben tartott ceremónián a hétszeres bajnok családja és Jean Todt vesznek majd részt.

Michael Schumacher már aktív versenyzői korában is halmozta a kitüntetéseket. Tíz évvel a visszavonulása után egy újabbat ítéltek oda neki. Észak-Rajna-Vesztfália, vagyis a tartomány, ahová szülővárosa, Kerpen is tartozik bejelentette, hogy a hétszeres világbajnok a jövő hónapban Kölnben megkapja az elérhető legmagasabb tartományi kitüntetést, Észak-Rajna-Vesztfália Állami Kitüntetését. A tartományi miniszterelnöke, Hendrik Wüst a következőket mondta:

“Kevés ember van Németországban, aki olyan módon meghatározott egy egész sportágat, ahogy Michael Schumacher. A versenyzőként nyújtott kiemelkedő nemzetközi sportteljesítményéért, a példaértékű társadalmi elkötelezettségének elismeréséért és a hazájáért, Észak-Rajna-Vesztfáliáért tett szolgálataiért odaítéljük Michael Schumachernek Észak-Rajna-Vesztfália Állami Kitüntetését.”- mondta a tartomány miniszterelnöke. A rendezvényre július 20-án kerül majd sor Kölnben. A város egyik régi repterén felépített Motorworld elnevezésű komplexumban négy éve egy múzeumot alakítottak ki Michael Schumacher magángyűjteményéből.

Michael Schumacher sajnos nem lesz ott a ceremónián. 2013-ban súlyos síbalesetet szenvedett. A ceremónián felesége Corinna Schumacher, valamint gyermekeik, Gina Maria és az F1-ben második szezonját teljesítő Mick is jelen lesznek.