Felipe Massa a Ferrarival kötött szerződéséről beszélt. A brazil pilóta elárulta, hogy kénytelen volt titokban tartani a Ferrarival kötött első szerződését.

A brazil a 2006-os szezonban csatlakozott a Ferrarihoz. A csapat történetének egyik legsikeresebb pilótája lett.

Massa 139 futamot teljesített, csak Michael Schumacher és Kimi Räikkönen versenyzett többet a Ferrarinál. 11 győzelmet és 15 pole-t szerzett. A 41 éves pilóta elárulta, hogy élete első ferraris szerződését titokban kellett tartania. Csak a családtagjainak mondhatta el.

2000-ben Európába érkezett, hogy az olasz és az európai Forma Renault sorozatban versenyezzen. Mindkét sorozatban azonnal megnyerte a bajnokságot – a Cram Competition színeiben nyolc versenyt nyert a szezon során. Ekkor a Ferrari szerződést ajánlott neki.

“Ugyanabban a szezonban nyertem meg az olasz és az európai Formula Renault 2.0 bajnokságot. Ezt követően sokan megpróbáltak szerződést kötni velem. Maranello-ba szerveztek nekem egy megbeszélést. Akkor még nem tudtam, hogy figyelik az eredményeim. Teszteket, telemetriát, versenyeket, mindent. Aztán azt mondták: „Rendben, szerződést fogunk kötni veled, mint a Ferrari fiatal versenyzőjével. Nem mondhattam el senkinek. Titokban kellett tartanom. Csak a családomnak. Nagyon nehéz volt. Szóval nyolcéves szerződést írtam alá a Ferrarival. Aztán elmentem a Sauberhez vezetni, Ferrari motorokkal, majd kaptam a hívást, hogy a Ferrari úgy döntött, engem választ. Így 2006-ban a Ferrarinál versenyeztem. Ez egy valóra vált álom volt.”- árulta el Felipne Maasa a Motorsport Heroes című film klipjében.

A Saubernél 2002-ben a 13. helyen végzett. 200-ban már a Ferrari tesztpilótájaként dolgozhatott. 2004-es és 2005-ös szezonban visszatért a Sauberhez. 12., illetve a 13. helyen végzett. 2006-ban a Ferrarihoz igazolt, ahol Schumacher régi csapattársát, Rubens Barrichellót váltotta. Első ferraris szezonjában a harmadik helyen zárt. Schumacher és Alonso mögött.

2008-ban nagyon közel került a bajnoki cím megnyeréséhez. Pár másodpercig bajnoknak is hihettük. Lewis Hamilton az utolsó körben javított egy pozíciót. A brit az ötödik helyen zárt és megszerezte első bajnoki címét.

PlanetF1