Az Alfa Romeo pilótája, Zhou Guanyu már régóta tagja a Fernando Alonso szurkolói klubnak. Már gyerekkorában a spanyol kétszeres bajnoknak szurkolt.

Zhou Guanyu kiskora óta szereti és követi az F1-et. Jelenleg az F1 mezőnyének tagja. Az Alfa Romeo-val áll rajthoz. Elárulta, hogy nagyon furcsa Alonso ellen versenyezni, mivel gyerekkorában a kétszeres bajnoknak szurkolt.

Zhou idén debütált a Forma-1-ben, tavaly még az F2-es sorozatban versenyezhetett. Ő az első kínai pilóta az F1-ben. Megosztott egy képet, ahol Alonso zászlót tartott a kezében.

“Régóta ismerem Fernando-t és Daniel Ricciardo-t si. Régebben ugyanabban a csapatban voltunk. Én is az Akadémia versenyzője volta. Régebben olyan emberekkel, mint Sebastian, vagy Lewis soha nem beszéltem. Bahreinben mindenki kedves és barátságosan fogadott. Az első futam előtt mindenki elbeszélgetett a másikkal. Örülök, hogy itt vannak. Nem számítottam arra, hogy néhány nagyon tapasztalt pilótával versenyezhetek. Emlékszem az első versenyre, amit megnéztem. Ott voltak ők is és még mindig itt vannak. Különleges érzés. Nagyon élvezem, hogy velük csatázhatok a pályán. Hogyan lettem Ferando Alonso rajongó? 2004-et írtunk. Akkor még nem tudtam semmit erről a motorsportról. Csak rajongóként voltam a pálya mellett. Láttam Fernando versenyét. Nagyon jó futama volt. Akkor csak álmodozhattam arról, hogy egy napon Forma-1-es pilóta lehetek. A következő évben, a Kínai Nagydíjon már Fernando zászlót tartottam a kezemben. Mindenki látta ezt a képet a közösségi médiában…….”- árulta el Zhou Guanyu.