Bernie Ecclestone élesen kritizálta Toto Wolff-ot. A 91 éves üzletember szerint ideje lenne félreállnia a hétszeres világbajnoknak. A brit korábbi F1 vezető úgy véli, hogy ha Toto Wolff-ra bízná a döntést, akkor Hamilton már 2024-ben nem lenne a Mercedes versenyzője.

A Mercedes számára nem volt egyszerű az idei szezon kezdete. A túlzott pattogás teljesen elrontotta a konstruktőri címvédő rajtját. Meglepő, hogy a németek friss igazolása, George Russell sokkal jobban kezeli a helyzetet, mint a hétszeres bajnok Lewis Hamilton.

Bernie Ecclestone éles kritikát fogalmazott meg Hamiltonnal szemben. Szerinte itt az ideje, hogy átadja a Mercedes ülését másnak, annak ellenére is, hogy a jövő év végéig szerződés köt az istállóhoz.

“Talán Lewis lemondhatna az üléséről és a döntést Toto-ra bízhatná. Mondjuk a hátralévő fizetésének feléért cserébe. Toto pedig kereshet valakit, aki kevesebb pénzért beül az autóba és ezzel 20 milliót tarthatna a csapat kasszájában. Senkinek sem kell ezt mondania, mert már amúgy is gondolt erre. Nem tudom, mit csinál azokban a vicces ruhákban. Van valami szerződése, vagy csak észre akarja vetetni magát? Talán erről van szó. Lehet nem gondolt hitte, hogy Russell ennyire jó. Ő kiváló munkát végez. Meglepődtem, de lehet, hogy Lewis végez rossz munkát. Totónak kezd kicsit elege lenni Lewis-ból. Erős a versenyszelleme, de kicsit könnyedén veszi a vereséget szerintem. Nem hinném, hogy így tudna segíteni George-nak. Nem csinál igazából semmit, nem hiszem, hogy túlságosan érdekelné. Nem tesz már bele annyi erőfeszítést a futamokba, mint régebben.”- árulta el Bernie Ecclestone.

PlanetF1