Egy hét szünet után újra felbőgnek a motorok. Ezúttal Angliába látogat az F1 mezőnye. A helyszín nem más, mint Silverstone, ahova több istálló is komoly fejlesztési csomaggal érkezik majd.

A 2021-es Brit Nagydíj meglehetősen emlékezetesre sikerült. A futamon ütközött a világbajnoki címért harcoló Lewis Hamilton és Max Verstappen. A Red Bull pilótája kórházba került. Hamilton viszont nyerni tudott.

Verstappen jelenleg kényelmes előnnyel vezeti a bajnoki pontverseny. 46 pontos előnnyel rendelkezik. Sergio Perez a második a pontversenyben. Charles Leclerc hátránya 49 pont hátránnyal követi a regnáló világbajnokot. A monacói a harmadik helyen áll. A tavalyi esztendővel ellentétben idén hagyományos versenyhétvégét tartanak Silverstone-ban. Nem lesz sprintkvalifikáció. Így a program a megszokottak szerint péntek délután kezdődik el az első szabadedzéssel.

Az Angol Nagydíj több istállónak is hazai versenyének számít. Nem véletlen, hogy több alakulat is fejlesztési csomagok bevetését tervezi, hiszen logisztikailag könnyű megoldani az új alkatrészek szállítását. A Mercedes mellett a McLaren, a Red Bull és a Ferrari is bejelentette, hogy frissítésekkel vágnak neki a silverstone-i versenynek. Magyar idő szerint vasárnap délután négy órától rendeznek meg.

Program:

Első szabadedzés Péntek 14:00-15:00
Második szabadedzés Péntek 17:00-18:00
Harmadik szabadedzés Szombat 13:00-14:00
Kvalifikáció Szombat 16:00-17:00
Futam Vasárnap 16:00-