A Red Bull istálló bejelentette, hogy felbontotta szerződését a Forma–1-es teszt- és tartalékversenyzőjével, Jüri Vips-el. Az észt pilóta múlt héten egy online közvetítés során rasszista kifejezést használt.

Jüri Vips balhéja után a csapat először csak felfüggesztette őt. Ki akarták vizsgálni, hogy pontosan mi történt. A hétvégi Brit Nagydíj előtt azonban Twitteren tudatták, hogy vége a két fél együttműködésének, így Vips négy év után kikerül az istálló kötelékéből.

Vips még 2018-ban csatlakozott a juniorprogramjukhoz. 2020 óta versenyzik a Formula 2-ben. Az észt eközben rendszeresen végzett szimulátoros munkát az energiaitalosok számára. Az idei Spanyol Nagydíjon F1-es debütálását is megejthette az első edzésen.

“Egy Jüri Vipset érintő online incidens kivizsgálása után az Oracle Red Bull Racing felbontotta Jüri teszt- és tartalékversenyzői szerződését. A csapat a rasszizmus semmilyen formáját nem nézi el.”- állt a Red Bull közleményében.

Jüri Vips a felfüggesztése után a pilóta egyébként hamar bocsánatot kért. Ez nem volt elég. Korábbi csapata, a Hitech Grand Prix még nem mondott semmit az ügyben. Kérdéses, hogy Vips egyáltalán hol versenyezhet tovább. Ez elég komoly csapás az észt számára, hiszen a Red Bull támogatása nélkül nem tudni, mennyi esélye lesz bejutni a Forma–1-be.