A Mercedesnek idén még nem sikerült futamot nyernie. A Red Bull attól tart, hogy a Mercedes a hétvégi Brit Nagydíjon harcba szállhat majd a győzelemért.

A Red Bull úgy véli, hogy a Mercedes készen áll arra, hogy velük és a Ferrarikkal is megküzdjön a győzelemért a Brit Nagydíjon. A német istálló 2014 óta minden évben nyerni tudott Silverstone-ban. Idén visszaesett a tempójuk. Idén a Ferrari és a Red Bull pilótái láthatták meg elsőként a kockás zászlót.

Kanadában viszont elég jól teljesített a Mercedes. Legalábbis ahhoz képest, amit eddig mutattak. Lewis Hamilton és George Russell stabilan harmadik és negyedik helyen végzett. Hamilton a harmadik helyen mindössze hét másodperccel maradt le a futamgyőztes Max Verstappentől. Christian Horner aggodalmának adott hangot. Szerinte a 2022-es F1-es versenynaptár következő pályáin továbbra is a Mercedes javuló tendenciáját láthatjuk majd.

“Szerintem a Mercedes erős lesz Silverstone-ban. Nem látom okát annak, hogy miért ne lennének jók a Paul Ricard pályán is. Szerintem a Ferrari gyors lesz Silverstone-ban is. Ez nagyobb kihívást jelenthet számunkra. Hihetetlen, hogy egymás után hat futamon győztünk, de Silvestone-ban nem lesz könnyű dolgunk.”- árulta el Christian Horner a Racingnews365.com szakoldalnak.