Daniel Ricciardo nyolc évvel ezelőtt nyerte meg első F1-es futamát Kanadában. Elárulta, hogy mit érzett az első siker kapujában. A futamgyőzelem után azt hitte, hogy hamar küzdhet a bajnoki címért és bajnok lehet.

Daniel Ricciardo egy izgalmas futam után láthatta meg elsőként a kockás zászlót 2014-ben Kanadában. Ebben a szezonban teljesítette első szezonját a Red Bull-nál. A Montreálban elért siker után viszont saját bevallása szerint úgy érezte, sokkal többre lehet képes rövidtávon. Az ausztrál pilóta a következőket mondta:

“Meggyőztem magam arról, hogy jövőre világbajnok leszek. Azt hittem jobb autónk lesz. Azt gondoltam, hogy ha ezt a versenyt képes voltam megnyerni, akkor még sok másikat is meg fogok nyerni. A gondolataim megelőztek engem. Azt hiszem, a tetteim rendben voltak. Nem azt mondom, hogy hülyeséget csináltam és vettem magamnak egy jachtot, vagy elkezdtem arrogáns lenni. Gondolatban valószínűleg túlságosan is izgatott lettem az előttem álló dolgok miatt.”- árulta el Daniel Ricciardo

PlanetF1