A hírek szerint Nelson Piquet, a sportága háromszoros bajnoka egy életre kitiltották az F1 paddock-jából azok után, hogy rasszista szavakat használt akkor, mikor Lewis Hamilton-ról beszélt.

A hét elején lehetett látni először azt a videót, ahol Nelson Piquet a tavalyi Brit Nagydíjról beszélt. Piquet a Motorsport Talk munkatársának, Ricardo Oliveirának nyilatkozva mondta el mit gondol az első körben látottakról. Hamilton-ra az n betűs rasszista szót használta és szerinte a brit piszkos eszközökkel vezetett és nyerte meg a futamot. Az egykori pilótát számos kritika érte. A Mercedes volt az első, aki a közösségi oldalakon elítélte szavait.

A The Sun szaklap szerint az F1 azon gondolkodik, hogy Nelson Piquet-t örökre kitiltsák-e a paddocokból. Több pilóta is reagált a francia kijelentésére. George Russell például azt írta, hogy Hamilton-nak óriási tisztelet jár. A brit ifjonc szerint a hétszeres bajnok többet tett a sportért, mint bárki más a történelemben. Nemcsak a pályán, de azon kívül is. Elfogadhatatlannak tartja, hogy egyesek így viszonyulnak hozzá. Úgy gondolja, hogy az F1-nek együtt kell fellépnie az ilyen megnyilvánulások ellen. Ocon a következőket mondta:

“A rasszistának vagy a diszkriminatív beszédnek egyáltalán nincs szerepe sportunkban és társadalmunkban. Ami sok az sok. Az évek során több időt Lewis-al töltöttem. Tudom milyen ember. Mindig őszinte és tisztelettudó mindenkivel, aki körülötte van. Sokat tett az F1-ért, a pályán és azon kívül is. Büszkék vagyunk rá, hogy kiáll az “elnyomottak” mellett……….”- árulta el Esteban Ocon.