Nelson Piquet egy tavaly novemberi műsorban rasszista és sértő megjegyzést használt Lewis Hamilton-al kapcsolatban. Az F1 elítélte ezt a viselkedést. Kijelentették, hogy ilyennek nincs helye a sportban.

Tavaly a Brit Nagydíj első körében Hamilton próbálta megelőzni Verstappen-t. A két autó összeért és a Red Bull a falba vágódott. A holland pilóta kórházba került. Hamilton megnyerte a futamot és nagy ünneplésbe kezdett. Amikor Nelson Piquet erről az ütközetről beszélt használta az n betűvel kezdődő rasszista szót. Az egész incidenst egy viccnek nevezte, és azt mondta, Hamilton “szerencsés” volt, hogy bár a ő hibázott, csak Verstappen autója sérült meg a balesetben. Vélekedett a brazil. Az F1 közleményt adott ki.

“A diszkriminatív vagy rasszista kifejezésmód bármilyen formában elfogadhatatlan, és nincs helye a társadalomban, Lewis hihetetlen nagykövete a sportágunknak, és tiszteletet érdemel. Fáradhatatlan erőfeszítései a sokszínűség és a befogadás növelése érdekében sokak számára tanulságul szolgálnak, és ez olyasmi, ami mellett elköteleztük magunkat az Forma-1-ben.

Nelson Piquet lánya egyébként Max Verstappen-el jár. Az ex F1-es pilóta már korábban is tett kellemetlen és sértő kijelentéseket. Aktív versenyzői pályafutása során nyilvánosan megkérdőjelezte Ayrton Senna szexualitását. Sao Pauló-i taxisofőrnek nevezte riválisát. Nigel Mansell sem maradt ki a sorból. Rá is tett pár sértő megjegyzést a múltban.