Daniel Ricciardo tizenegy évvel ezelőtt mutatkozott be az Angol Nagydíjon. Az ausztrál pilóta minden esztendőben nagyon várja, hogy elutazzon Silverstone-ba a mezőny.

Daniel Ricciardo karrierjében élt már meg szebb napokat is. A McLaren-nél töltött pályafutása eddig cseppet sem úgy alakul, ahogy azt tervezte. Tavaly Monzában sikerült a dobogó legfelső fokára állnia. Ennek ellenére rengeteg kritika éri az ausztrált. Zak Brown, a wokingiak vezérigazgatója kritizálta nyilvánosan és fejtette ki, hogy egyelőre elmarad a produkciója a várakozásoktól. Ricciardo a napokban azt mondta, hogy nincs szüksége seggberúgásra ahhoz, hogy javuljon. Kanadában ismét alul teljesített, de sikerült csapattársa előtt zárnia. Mivel élő szerződése van a következő szezonra a McLarennel, elképzelhető, hogy kap még egy utolsó esélyt.

Ricciardo 2011-ben éppen Silverstone-ban mutatkozott be a száguldó cirkuszban. Tizenegy évvel ezelőtt a Hispania Racing Team színeiben állhatott először rajthoz. Mindig izgatottan várja, hogy a mezőny elutazzon Angliába. Extrán motivált, amióta a McLaren pilótájaként tapasztalhatja meg a helyi szurkolók szeretetét.

“Tavaly papaya színbe öltözött rajongó árasztotta el a lelátót, alig várom, hogy újra láthassam őket. A kanadai futam nehéz olt, de tanultunk belőle és tovább kell lépnünk.”- mondta röviden Daniel Ricciardo, aki látványos versenyre számít a hétvégén. Mindenképp szeretnének olyan eredményt elérni, amivel boldoggá teszik a brit McLaren-szurkolókat.