A Bild szaklap arról írt, hogy Mick Schumacher-nek négy futama maradt arra, hogy pontot szerezzen. Ez nem olyan drámai, ahogy hangzik. Ha pontot szerezne, akkor jobb pozícióba kerülne a tárgyalóasztalnál.

Mick Schumacher a második F1-es szezonját tölti. A hétszeres bajnok fia abban reménykedett, hogy idén jobban teljesít majd, mint az első szezonjában. Schumacher eddig egy pontot sem szerzett. Az F1 történetében ő a hatodik versenyző, aki a legtöbb futamot teljesítette, de pontot nem szerzett.

Idén két nagy balesete is volt. Szaúd-Arábiában az időmérőn törte össze a Haas-t. Monacóban is sikerült autót törnie. Két millió dolláros volt a kár. Talán ezt jóvá tehetné azzal, hogy pontot szerzet az amerikai csapatnak. Eddig ez nem sikerült. Guenther Steiner is éles kritikát fogalmazott meg Mick Schumacher-ről. Először azt mondta, hogy ez így nem mehet tovább. Máskor azzal vádolta a médiát, hogy csak a feszültséget keltik közte és a német pilóta között. Mick Schumacher szerződése a szezon végén lejár. Joggal mondhatjuk, hogy lassan elfogy az ideje. Itt lenne az idő arra, hogy bizonyítson. A Bild szaklap a következőket írta: “Még a nyári szünet előtt pontokat kellene szereznie.”

Négy futam van még a nyári szünetig. A mezőny Angliába, Ausztriába, Franciaországba és a Magyarországra látogat. Guenther Steiner szat mondta, hogy a nyári szünet előtt nem ülnek tárgyalóasztalhoz. A Bild szerint sokkal előnyösebb pozícióból kezdené el a jövőjéről szóló tárgyalást, ha már pontokkal mehetne a megérdemelt nyári szünetre. De vajon el tudja-e viselni a vállán a nyomást a Brit Nagydíjon? Be tud-e kerülni a top 10-be? A korábbi F1-es pilóta, Christian Danner úgy véli, hogy nagy kihívással néz szembe a Haas pilótája. Szerinte képes arra, hogy Silverstone- ban pontot vagy pontokat szerezzen. Christian Danner a következőket mondta:

“Silverstone egy hihetetlenül gyors és nehéz pálya, igazán nagy kihívás. Ha Mick pontot tudna szerezni, akkor jobb pozícióban lehet a csapatnál. Ez a pálya nagyobb kihívással jár, mint Kanada. Ausztria egy stop-and-go pálya, ahol egyenesen kell haladni, majd hirtelen fékezni. Kicsit kanadai jellege van.” – árulta el Christian Danner.