A 2021-es szezonzáró utolsó körei nagy vitát váltottak ki. Csak azok a lekörözött pilóták vehették vissza a körüket, akik Lewis Hamilton és Max Verstappen között álltak. Christian Horner elismerte, hogy Michael Masi versenyigazgató hibázott a 2021-es szezon utolsó versenyén.

A 2021-es szezonzáró futamának utolsó körei sokáig vita tárgya volt. Latifi összetörte az autóját és a biztonsági autó gurult a pályára. A versenyigazgatóság csak azoknak a pilóták vehették vissza a körüket, akik Lewis Hamilton és Max Verstappen között álltak. Verstappen a friss abroncsokon megelőzte a Mercedes pilótáját. Az utolsó körben dőlt el a bajnoki cím sorsa. Verstappen lett a világbajnok.

A futam után állt a bál. A Mercedes jogi lépéseket tett. Ezzel nem mentek semmire. Michael Masi volt versenyigazgatót menesztették. Helyére
Eduardo Freitas és Niels Wittich ülhetett. Masi döntése közvetlenül Hornernek és a Red Bullnak kedvezett. Christian Horner elismerte, hogy Masi hibázott.

“Nagy hibát követett el azzal, hogy nem minden lekörözött vehette vissza a körét. Azt hiszem volt három autó, akik már nem tudták megelőzni a biztonsági autót. A mezőny vége felé tartózkodtak. Ez volt az egyetlen hiba, amit elkövetett. Úgy gondolom, hogy durva az, amit vele tettek. Különösen azért, mert mindent nyilvánosan tettek. Sok olyan döntést hozott tavaly, amiről úgy éreztük, hogy ellenünk volt. legyen szó sárga zászlóról, vagy a katari időmérőről, vagy a silverstone-i incidensről. Sajnálom őt, mert támogatást kellett volna kapnia. Nagyon nehéz helyzetben volt…….”- árulta el Christian Horner.