Az időjósok esőt jósolnak a hétvégi Brit Nagydíj idejére. Nézzük meg, hogy mikorra várják a nagyobb csapadékot. Hatással lehet-e a verseny eredményére?

A Forma-1 ezen a hétvégén Silverstone-ba látogat. A sportág egyik ikonikus helyszínen versenyezhet a sportág mezőnye. Brit Nagydíj már az 1950-es évtől az F1 naptárának része. 72 éve szinte minden évben megrendezésre került és a mai napig sokan szeretik ezt a helyszínt.

Lewis Hamilton a hazai közönsége előtt remek versenyeket produkált. A hétszeres bajnok a hazaiak hőse. Idén célja az, hogy megszerezze hazai földön a kilencedik győzelmét. Itt ez még senkinek sem sikerült. Ebbe még az eső is beleszólhat.

Az időjárás előrejelzések szerint pénteken záporokra is számítanunk kell. Péntek délután már egyre kevesebb az esély arra, hogy eleredjen az eső. Az első szabadedzés alatt nagyobb az esély arra, hogy essen az eső, mint a délutáni tréningen. Szombaton Kanadában is esett az eső. Ugyanez megtörténhet Angliában is. A szombati előrejelzés még nagyon bizonytalan. Az időmérő elejét megzavarhatja egy kisebb zápor.

Vasárnap lesz eső? Az előrejelzések szerint nem. Ez nem jelenti azt, hogy a verseny alatt nem szakadhat le az ég. Felhős idő várható, mérsékelt széllel és esővel. Jelenleg úgy tűnik, hogy az esőre kicsi az esély. A hőmérséklet várhatóan nem emelkedik 20 Celsius-fok fölé.