Nelson Piquet, az F1 háromszoros bajnokának egyik tavalyi interjúját felkapta a média, amiben Lewis Hamilton-ról beszélt. A francia pilóta nyilvánosan is bocsánatot kért a hétszeres bajnoktól. Úgy tűnik, hogy ez nem volt elég. Nelson Pique-t kitiltották a paddcokból.

Nelson Piquet szerint teljesen félreértették szavait, amikor Lewis Hamilton-ról beszélt és az n betűs szót használta. Ez az interjú még tavaly készült, de most került a nyilvánosság elé. Nelson Piquet rasszista szavakkal illette a hétszeres bajnokot. Szerinte félreértették szavait. Természetesen a médiát tett felelőssé a történtekért. Az F1 háromszoros bajnoka a következőket mondta:

“Szeretnék tisztázni egy tavalyi kijelentésemet. Meggondolatlanul beszéltem, amit nem is lehet védeni. Szeretném tisztázni, hogy a szó, amit használtam, egy elterjedt kifejezés a brazíliai portugál nyelvben, és a „fickó” szinonimája. Senkit sem akartam megbántani. Soha sem használtam volna ezt a szót. Egyes fordítások a számba adtak, és elutasítom az összes feltételezést, hogy a bőrszíne miatt alacsonyítottam volna le bárkit is. Elnézést kérek minden érintettől, köztük Lewistől, akit fantasztikus versenyzőnek tartok, de ismét fenntartom, hogy helytelen fordítások köröznek a közösségi oldalakon. Az F1-ben és a társadalomban sincs helye diszkriminációnak.”- árulta el Nelson Piquet.

Úgy tűnik, hogy ez a nyilvános bocsánatkérés nem volt elég. A hír megerősítést nyert. A Lewis Hamilton felé tett megjegyzései után kitiltották az F1-es versenyhétvégékről a sport háromszoros világbajnokát, Nelson Piquet-t.