George Russell szerint a Brit Nagydíjon már jobban teljesíthetnek. A brit pilóta úgy gondolja, hogy ők a mezőnyben az egyedüli csapat, akik képesek voltak eddig csökkenteni hátrányukat az élmezőnyhöz képest. Elismerte, hogy a Red Bull és a Ferrari még előttük lesz.

A Mercedes elég szenvedősen kezdte a 2022-es szezont. Az autójuk szenvedett a pattogástól és a delfinezéstől. Mindenkinél jobban szenvedtek ettől a jelenségtől. A német csapat emelet az autó hasmagasságán, de ez a tempójuk visszaesését is jelentette.

Kanadában Hamilton a harmadik helyen zárt. A brit pilóta elmondta, hogy a pattogás csökkent. Bízik abban, hogy Angliában folytatni tudják azt a jó lendületet, amit Kanadában elkezdtek. George Russell simább futamra számít. Úgy gondolja, hogy Angliában már jobb lehet az autó, de a Ferrari és a Red Bull még előttük lesz. A brit pilóta aggódik a gyors kanyarok miatt.

“Silvestone-ban már simább futamunknak kellene lennie. Nagy sebességű pálya. Valamivel jobban kedvezhet nekünk ez a pálya. De valljuk be. A Ferrari és a Red Bull előttünk lesz. Egyértelműen vannak erősségek az autónkban. Viszonylag jó a versenytempónk. Azt hiszem, mi vagyunk az egyetlen csapat, amely csökkenteni tudta lemaradását…….”- árulta el George Russell az F1 Nation podcastjában.

A brit pilóta azt is elárulta, hogy a nehéz szezonkezdet ellenére nem mondott le az idei bajnokságról. A Mercedes versenyzője nyitva tartja a lehetőséget, hogy még ebben a szezonban világbajnok lehet a Mercedesszel. Ugyanis a szezon még hosszú.