Az FIA Motorsport Világtanácsának szerdai ülésén több szabálymódosítást is jóváhagytak. Többek között módosulnak a motorcserére vonatkozó szabályok is.

Szerdán újabb ülést tartott a Motorsport Világtanács. Idén több műszaki meghibásodásit is láthattunk. Ezért módosítják a jelenlegi erőforrásokra vonatkozó rendelkezéseket. Ennek értelmében a csapatoknak engedélyezik hogy a parc ferme körülmények között a sérült, vagy meghibásodott egységeket kicseréljék az adott esetben büntetést érő friss verziókra. Korábban ugyanis egy ilyen művelet automatikus bokszutcai rajtot eredményezett volna.

Döntés született a motorok ideiglenes javításának lehetőségéről is. Továbbá tárgyaltak a 2026-os motorszabályokról is, ami egyelőre továbbra sem végleges. Hamarosan rendeződhet ez az ügy is, mivel az Audi és a Porsche csak akkor erősíti meg nevezését, ha a szabályokat már lefektették, és hivatalosan is véglegesítik azokat.

Az FIA közleménye szerint változik a versenyhétvégét megelőző sajtótájékoztatók időpontja is. Az elmúlt években mindig csütörtökön tartották a sajtó napot. Ebben az évben ezt péntekre tették. A sok kritika miatt, végül ismét csütörtökön tartják meg. Egészen pontosan 23 órával az első szabadedzést megelőzően egy kétórás időablakban. A szerdai találkozón ezek mellett frissítették a hátsó szárnyak rugalmasságára vonatkozó méréseket.

Meghatározták, hogy 20 Celsius fokra lehet hűteni az üzemanyagokat a melegebb körülmények között rendezett versenyeken, továbbá pontosítottak a gumiteszteken résztvevő autók előírásain, és a tükrökre vonatkozó szabályokon, a jobb kilátás érdekében

PlanetF1