Pénteken rendezték Silvestone-ban a két szabadedzést. A második edzés előtt Charles Leclerc és Carlos Sainz autója is új alkatrészeket kapott.

A Ferrari kénytelen pár alkatrészt kicserélni Leclerc és Sainz autójában a Brit Nagydíj hétvégéje előtt. A Ferrari pilótái új motorkomponenseket kapott a Brit Nagydíjra, így a spanyol pilóta is nagyon közel került a motorbüntetéshez. Sainz autójában turbótöltőt, MGU-H-t és MGU-K-t is cseréltek, egy újabb csere pedig már büntetéssel járna.

Charles Leclerc Kanadában teljesen új motort kapott. Silverstone-ban kicserélték a kipufogó az autóján, amelyet további két alkalommal cserélhet ki újabb egységre, mielőtt büntetést kapna a monacói. A Ferrari partnerei, a Haas és az Alfa Romeo sem maradtak komponenscsere nélkül. Mick Schumacher új belső égésű motort, MGU-H-t és MGU-K-t kapott, Csou Kuan-jü pedig új belső égésű motort, turbótöltőt, MGU-H-t, MGU-K-t és kipufogót kapott. Schumacher és Csou a fent említett alkatrészeket többször már nem cserélheti ki büntetés nélkül.