Charles Leclerc, a Ferrari pilótája még mindig hisz abban, hogy idén megnyerheti a bajnoki címet. A következő négy futam viszont döntő fontosságú lehet.

Charles Leclerc három futam után két győzelemmel nagy előnyre tett szert. Ausztrália után fordult a kocka. A Ferrari két alkalommal is műszaki hiba hátráltatta. Leclerc például kétszer is az élről esett ki. Az olaszok a stratégiai hibát is vétettek. Leclerc hátránya 49 pont. A Brit Nagydíj előtt arról kérdezték, hogy lát-e esélyt még a vb cím megnyerésére. A monacói pilóta így válaszolt:

“Nyilvánvalóan nem kerültünk a legjobb helyzetbe. az elmúlt futamokon. Mindig feszegettük a határokat. Erre van szükség, ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot. Biztos vagyok benne, hogy a csapat százszázalékosan nyomni fogja, ahogy én is. Mindenki rendkívül motivált, hogy tisztább futamaink legyenek és visszanyerjük az előző három versenyen elbukott pontokat. Nehéz időszak van mögöttünk. Úgy gondolom, rendkívül jól dolgoztunk a szezon kezdete óta. Úgyhogy ezen nem kell változtatnunk. Volt néhány megbízhatósági problémánk, amelyeket a lehető leghamarabb meg kell oldanunk. Teljes mértékben megbízom a csapatomban, hogy úrrá lesznek ezeken. Idő kell mindenre, de a munkára kell koncentrálnunk. Már korábban is mondtam, hogy magabiztos vagyok. ha mindent tökéletesen csinálunk a pályán, akkor megvan az autónk és az embereink ahhoz, hogy bajnokságot nyerjünk. Ez a célunk. Az utolsó négy-öt nagydíjon sokkal nehezebbé vált ez, de ez nem azt jelenti, hogy lehetetlen lenne. Ugyanannyira hiszek benne, mint öt fordulóval ezelőtt. Nehezebb lesz, de bármi lehetséges. A következő négy futam roppant fontos lesz a nyári szünet előtt. Nagyszerű lenne négy jó versennyel menni a pihenőre. Most magunkra kell fókuszálnunk. Csak magunkra kell figyelnünk, a többi pedig jönni fog.”- árulta el Charles Leclerc.