A northamptonshirei rendőrség azt állítja, hogy olyan értesülések jutottak el hozzájuk, miszerint tüntetők zavarhatják meg a 2022-es Brit Nagydíjat.

A northamptonshire-i rendőrség figyelmeztette a tüntetőket, hogy ne menjenek a silvestonei pálya környékére, miután “hiteles hírszerzési értesülést” szerint tiltakozás zavarhatja meg az F1-es futamot.

A hétvégi futamon 400 000 ember lehet jelen a helyszín. Négy hazai pilótának is szurkolhatnak a rajongók. Négyük közül Lewis Hamilton , George Russell és Lando Norris történelmi győzelemről álmodoznak.

A helyi rendőrség szerint a rendezvény a tiltakozókat is vonzhatja. A rendőrség közleményben a következőket írta: “Hiteles értesülésünk van arról, hogy egy csoport tüntetést tervez a Brit Nagydíj helyszíne környékén. Talán a pálya területére is behatolhatnak. Közvetlenül hozzájuk szeretnénk szólni. Nyomatékosan felszólítjuk önöket, hogy ne tegyék ki veszélynek sem önmagatokat, sem a pilótákat, sem a pályamunkásokat, az önkénteseket vagy az ott szurkolókat. Életveszélyes verseny közben a pályára behatolni. Ez egy meggondolatlan ötlet. Életeket veszélyeztethet. A tiltakozás természetesen emberi jog. Segítjük a békés tiltakozást a körúton. Arra kérünk mindenkit, hogy ne veszélyeztessük mások testi épségét.”- állt a rendőrség közleményében.