Sebastian Vettel-nek nagy megtiszteltetésben lesz része a Brit Nagydíjon. A négyszeres bajnok Nigel Mansell 1992-es Williams versenygépét vezetheti, amit, karbonsemleges üzemanyag fog hajtani.

Vettel az ikonikus piros 5-össel felszerelt Williamset vasárnap délelőtt vezetheti majd a brit pályán. A négyszeres bajnok csütörtökön mondta el, hogy eltérő üzemanyagnak semmilyen hatása nincs az autóra. Szerinte fontos, hogy a történelmi autókat környezet barátabb módon működtessük.

“Négy élményben lehet részem. Remélem, hogy az emberek majd osztoznak velem ebben, mert ez egy lenyűgöző autó. Csodás a történelme és a hangja is. Nagyon várom már. Ami az üzemanyagot illeti. Nem volt könnyű megtalálni. Csak egy bejáratás kellett, hogy kitaláljuk a dolgokat. Vasárnap majd láthatják, hogy olyan lesz az autó, mint 30 évvel ezelőtt. Hangja ugyanolyan lesz. Bár nem fogok az abszolút határig menni, de azért élvezni akarom.”- árulta el Sebastian Vettel, aki hozzátette, hogy a kezdeményezés az ő ötlete volt. Így szerette volna megünnepelni a 30 éves évfordulóját annak, hogy az autó megnyerte a bajnokságot és a Brit Nagydíjat is.

PlanetF1