Lewis Hamilton a második helyen zárt a péntek délutáni második szabadedzésen. A brit pilóta szerint a továbbfejlesztett Mercedes W13 nincs messze a Ferrariktól és a Red Bull-októl.

Az első szabadedzés eredményéből nem lehetett messze menő következtetést levonni, mivel esett az eső. Így a fél mezőny nem volt kint a pályán. Délután viszont Hamilton nagy okot adott a Mercedesnek az optimizmusra. A hétszeres bajnok a második legjobb időt autózta. Csak Carlos Sainz tudott nála jobb időt autózni. Hamilton úgy érzi, hogy a továbbfejlesztett Mercedes már nincs messze az élmezőnytől.

“Jó napunk volt. Az első edzésen szerettem volna többet menni, de tudjuk, milyen gyönyörű tud lenni az időjárás Silverstone-ban. Még mindig pattog az autó, nem is feltétlenül az egyenesben, hanem a kanyarokban. Vár még ránk munka, de úgy néz ki, történt valóban egy kis előrelépés. A fejlesztések nem azért jöttek, hogy kijavítsanak valamit, csak a leszorítóerőről szóltak. Úgy néz ki, sikerült előrelépést megtennünk, hiszen normál esetben közelében sem vagyunk az élmezőnynek pénteken. Gyanítom, hogy a Ferraritól látunk még többet, akárcsak a Red Bulltól. Remélhetőleg az újítások jó irányba tereltek minket.”