Helmut Marko nem elégedett a Brit Nagydíj pénteki edzésének eredményével. A Red Bull tanácsadója szerint az autó egyensúlya nem volt megfelelő, de nem ez volt az egyetlen probléma.

Helmut Marko szerint a Red Bull “nem a megfelelő irányba halad”. A pénteki esős és a délután száraz körülmények között rendezett szabadedzésen sem tudtak az élmezőnnyel lépést tartani. Max Verstappen csak az negyedik időt tudta autózni. A holland pilóta nem volt maradéktalanul elégedett a pénteki napjával. Helmut Marko sem volt túl elégedett.

“Még nem találtuk meg a megfelelő beállítást. Az autó egyensúlyát sem találtuk még meg. Szenvedtünk a túl és az alulkormányzottságtól is. Nem volt tapadásunk a kanyarokban. Nem a megfelelő irányba haladtunk. Max a második edzésen furcsa zajokra panaszkodott……”- árulta el Helmut Marko. Az osztrák szakember nem hajlandó megerősíteni vagy cáfolni, hogy a probléma az újonnan felszerelt karosszériával volt-e probléma. Hozzátette, hogy a csapat nem aggódik. Nem komoly a probléma.