Carlos Sainz végzett az első helyen a pénteki második szabadedzésen. Csapattársa, Charles Leclerc-nek nem volt jó napja. Az autójával akadtak problémák.

Carlos Sainz megnyerte a pénteki második edzést. A spanyol lágy abroncson leggyorsabbként zárta a második szabadedzést. Sainz a pénteki nap után a következőket mondta:

“Számítottunk rá, hogy versenyképesek leszünk. Gyors autónk van. A Red Bull és egyes pályákon a Mercedes szintén ütőképes. A hétvégét megelőzően tudtuk, hogy szoros csatára számíthatunk, és úgy néz ki, ez is a helyzet. Nem könnyű ez a pálya. Főleg az idei autókkal nagy kihívást jelent. Az autó viselkedésével a gyors kanyarokban nem egyszerű megbirkózni. Igyekszünk hozzászokni, és az egyensúly, beállítások révén megkönnyíteni az életünket.”- árulta el a spanyol pilóta. Csapattársának, Charles Leclerc-nek nem volt tiszta napja. Az első edzésen a negyedik, délután csak az ötödik helyen zárt. Közepes abroncson még ő volt a leggyorsabb a féltáv előtt, a puha gumin csaknem fél másodperccel elmaradt a testvérautótól.

“Trükkös napon vagyunk túl. Az első edzésen nem sikerült sok adatot begyűjteni az időjárás miatt. Az eső miatt kevés kört tettünk meg. Remélem, hogy szombaton már tiszta napunk lesz. Lényegében az erőforrással kapcsolatos dolgok miatt nagyon nehéz volt az autót vezetni. Nincs nagy baj, inkább a beállításhoz kapcsolódik, nem valódi probléma, holnapra kijavítjuk. A teljesítmény ott van az autóban, ami pozitívum, és remélem, holnap sikerül mindent összerakni, így jó napunk lesz.”- árulta el Charles Lerclerc.

Planetf1