Sergio Perez is elmaradt attól a teljesítménytől a pénteki edzésen, amit eddig láttunk tőle. Bevallotta, hogy valamilyen aerodinamikai probléma hátráltatta őt.

Az első edzésen az időjárási körülmények miatt Perez és Verstappen sem tudott mért kört teljesíteni. Összesen csak három körre mentek ki. Mért körük nem volt. Így a délutáni edzésre még nagyobb hangsúlyt fektettek. Tovább finomították a beállításokat. Verstappen a negyedik helyen zárt. Perez csak a hetedik lett. Hátránya nyolc tizednél is nagyobb volt az edzést nyerő Carlos Sainzhoz képest. Perez a következőket mondta:

“Ez nem volt egy jó edzés. A szimulátorban mást tapasztaltunk, mint kint a pályán. Sok munka vár még ránk. Most mérföldekkel le vagyunk maradva. Úgy hisszük, valami nem stimmel. Meg kell értenünk, és alig tudtam hosszú etapot futni. Egy picit hátrányban vagyunk, szóval muszáj lesz megértenünk, mi történik. Vannak elképzeléseim, de nem árulhatok el többet. Igazán nehéz lesz, de már csináltunk ilyet korábban. Szóval ha sikerül mindent a helyére tennünk… Ezekben a gyors kanyarokban muszáj bíznod az autóban, szóval ha ez megvan, akkor nem lesz gond. A Ferrari erősnek tűnt, de semmi különös, ezért remélem, hogy a holnapi edzésen tudjuk majd tartani velük a lépést.”- árulta el Sergio Perez.