Talán nem sokan számítottak arra, hogy Carlos Sainz lesz majd a Brit Nagydíj időmérőjének győztese. A spanyol pilóta mindenkinél jobb kört rakott össze a esős silverstone-i kvalifikáción. Ezzel megszerezte élete első F1-es pole-ját.

A Brit Nagydíj időmérője előtt hét perccel eleredt az eső. Annyira váratlan volt az eső és annak intenzitása, mint Carlos Sainz legjobb köre. Mindenki küzdött a látási viszonyokkal. Max Verstappen több hibát is vétett. Pedig mindenki arra számított, hogy a holland nyeri majd a szombati időmérőt. Carlos Sainz másképp gondolta és a Q3 végén megszerezte a pole-pozíciót.

“Nehéz volt felmelegíteni az intereket ilyen körülmények között. Összejött és pole-pozíciót ért, amire nem számítottam. Nagyon különleges volt, különleges érzés. Szerintem holnap jók lehetünk. A második szabadedzés alapján képesek lehetünk jó futamot futni. Viszont abban biztos vagyok, hogy nem lesz könnyű versenyünk. Max és Charles is ott lesz mögöttem, de készen állunk. Majd meglátjuk a mai pole mire lesz elég.”- árulta el Carlos Sainz az időmérő után.