Lewis Hamilton odaszúrt a Red Bull-nak és Max Verstappen-nek. A brit bajnok szerint Charles Leclerc sokkal fairebb pilóta, mint tavaly a holland volt.

A silverstone-i futam utolsó köreiben nagy csata zajlott Leclerc, Perez és Hamilton között. Sokáig úgy tűnt, hogy a brit akár a hazai futamát is megnyerheti. Végül csak a harmadik helyen láthatta meg a kockás zászlót. Hamilton nagyot csatázott Leclerc-el. Szerinte nagyon fair módon védte a pozícióját. Nem úgy, mint tavaly Max Verstappen.

“Charles remek munkát végzett, micsoda harc. Nagyon józan versenyző, egyértelműen más, mint amit tavaly tapasztaltam. A Copse-ban mindketten át tudtunk menni probléma nélkül. Micsoda csata volt! Gumihátrányban kellett lennie, hogy végül megelőzzük. Csodálatos hétvége volt ez. Nagyon élveztem a csatát. A gokartos időkre emlékeztetett, szerintem a Formula-1 most a legjobb oldalát mutatja. Képesek vagyunk követni egymást, és így összecsapni kör kör után. Hálás vagyok, hogy én is ebben a csatában lehettem, mivel régen küzdöttem már ilyen elöl. Bizakodásra ad az okot, hogy harcban lehettünk…..”- árulta el Lewis Hamilton.

PlanetF1