A szombati időmérő előtt hét perccel eredt el az eső. Vasárnap magyar idő szerint 16:00 órakor indul majd el a Brit Nagydíj. Vajon milyen idő várható? Az időjárás ismét főszereplő lehet.

Carlos Sainz első F1-es pole-ját szerezte meg a szombati időmérő edzésen. A Red Bull egész hétvégén kiegyensúlyozott volt, ugyanakkor az időjárás megkeverte a kártyákat.

Szombaton pont a kvalifikáció kezdetével egyidejűleg érkezett meg a felhő a pálya fölé, amiből is csapadék is hullott a pályára. Volt amikor kevésbé esett, volt amikor szakadni kezdett. A csapatok így nem tudtak taktikázni azzal, hogy mikor küldjék pályára az autókat, ugyanis azonnal kellett reagálni a változó körülményekre.

Az esős körülményeket sokat ki tudták használni. Nicholas Latifi és Carlos Sainz is remekül teljesített. A Williams pilótája először jutott be a Q3-ba. Sainz viszont először indulhat az első helyről. A ma délután 16:00-kor kezdődő futamon újra eleredhet az eső? Jelenleg ugyan nem esik Silverstone-ban, de a rajtra 45% esélyt adnak az esőnek, így arra is van esély, hogy intereken kezd a mezőny. A szél is erősödni fog a délután folyamán és a hőmérséklet sem megy majd 19 °C fölé. A verseny második felére már nem jósolnak esőt.