A Ferrari csak Carlos Sainz autóján cseréltek kereket. Charles Leclerc szinte egyedüliként kint maradt. Nem sok esélye volt arra, hogy dobogón végezzen. Mattia Binotto elárulta, hogy miért döntöttek a kint maradáson.

Charles Leclerc hiába vezette a Brit nagydíjat. Még a sérült autójával is. A 39. körben Leclerc újabb nehéz helyzetbe került. Leclerc éppen a bokszutca bejáratát megelőző kanyarnál, a Stowe-ban járt, amikor hivatalosan is megkezdődött a biztonsági autós fázis. Előnye pedig 4,680 másodperc volt Sainzcal szemben.

A kötelező sebességcsökkentéssel együtt így a két Ferrari között kb. 9 másodperc lett volna, ha mindkét autójukon kereket akartak volna cserélni, ezt a különbséget pedig nem találták elégségesnek. Mattia Binotto mondott pár szót a Brit Nagydíjon látottakról.

“Úgy láttuk, hogy nem lesz elég időnk arra, hogy mindkét autónkkal ki tudjunk állni a bokszba a biztonsági autós fázis alatt. Döntenünk kellett, hogy kit hozzunk ki, mert ha mindkettejüket kihoztuk volna, akkor Carlos sok pozíciót veszített volna a többiekkel szemben, és nem is tudott volna harcolni velük. Nem tudta volna megvédeni Charles-t. Csak nekünk kellett mindkét autónkra tekintettel döntést hoznunk. Charles-é volt a pozíció a pályán, szóval kerékcsere nélkül is az élen maradt volna, arról nem is beszélve, hogy frissebbek voltak a gumijai, mint Carlosé. Arra számítottunk, hogy Carlos legalább az első pár kanyarban meg tudja majd védeni Charles-t. Persze tudtuk, hogy ezután már nem lesz ilyen egyszerű a helyzet. A lágyak azonban nem koptak annyira, mint amire számítottunk. Természetesen mi is csalódottak vagyunk Charles eredménye miatt…..”- árulta el Mattia Binotto a Motorsportnak.