Zhou Guanyu a Brit Nagydíj rajtja után hatalmasat bukott. Elmondása szerint a HALO mentette meg az életét, miután fejjel lefelé csúszott a gumifal felé. A gumifal felett is átrepült. A túlsó oldalon lévő kerítés fogta meg.

A futam rajtja után George Russell Mercedesét ierre Gasly AlphaTaurija lökte meg. Russell autójának kereke emiatt hozzáért Zhou-hoz, ami előidézte a horror balesetet.

Zhou fejjel lefelé csúszott ki a pályáról. A kavicságyon átszáguldozva, a gumifalon átrepülne a kerítés fogta meg, ami a nézők alatti tribünnél volt. Russell gyorsan odaszaladt. Megszakították a versenyt és innentől kezdve nem lehetett tudni, hogy Zhou-val minden rendben van-e vagy súlyosan megsérült. Nem sokkal később Zhou rádión bejelentkezett. Mindenki fellélegzett. Nem sérült meg. a közösségi oldalán is megerősített ezt. Azt állította, hogy a Halo eszköz életmentő volt

“Jól vagyok, minden rendben. A HALO mentett meg. Köszönöm mindenkinek a kedves üzenet.”- írta közösségi oldalán Zhou. Az Alfa Romeo számára felejthető volt a Brit Nagydíj. Valtteri Bottas is kiesett. Nem fejezte be a futamot.