A northamptonshire-i rendőrség megerősítette, hogy hét embert letartóztattak, miután behatoltak a silvestonei pályára. A verseny alatt tettek így. Veszélybe sodorták a pilóták, a marsallok és az önkéntesek életét.

A rendőrség egy közleményt adott ki, miszerint hét embert vettek őrizetbe. A tüntetők áttörték a kerítést és az első körben megpróbáltak bejutni a pályára.

A futam első rajtja után hatalmas balesetet láthattunk. A versenyt megszakították. Zhou Guanyu autója a gumifal mögött fejjel lefelé állt meg. Szerencsére a kínai pilóta sértetlenül megúszta az esetet. Eközben tüntetők egy csoportja a pálya felé vette az irányt.

Tom Thompson főfelügyelő, a silverstone-i rendezvény parancsnoka vasárnap megdicsérte a pálya mellett szolgálatot teljesítő rendőrségi állományt. A rendőrésg figyelmeztette a tüntetőket, hogy ne próbáljanak behatolni a pálya területére, de ezt figyelmen kívül hagyták.

“Nagyon csalódott vagyok, amiért ez a csoport figyelmen kívül hagyta a versenynap előtti figyelmeztetéseinket. Veszélyeztették a pilóták, a marsallok és az önkéntesek életét. Felajánlottuk, hogy a pályán kívül segítünk lebonyolítani a tüntetést. Ne kockáztassuk mások életét. Szerencsére fel voltunk készülve erre az esetre is. A rendőreink gyorsan közbe tudtak lépni. Jelenleg hét személyt tartóztattunk le és vannak előzetesben. Folyik a kihallgatásuk…….”- árulta el Tom Thompson főfelügyelő