Mattia Binotto-t több kritika érte a Brit Nagydíj után. Sokak szerint ismét megfosztották Charles Leclerc-t egy győzelemtől és csökkentse a hátrányát Max Verstappen-el szemben az egyéni bajnokságban. Binotto szerint helyesen cselekedtek.

A szakértők és a szurkolók azzal vádolták meg a Ferrarit, hogy ismét elrontották Leclerc stratégiáját. Nem ez volt az első alkalom, hogy rossz döntéssel megfosztották a monacóit a futamgyőzelemtől.

A monacói pilóta 49 pontos hátránnyal állt rajthoz Silvestone-ban. Még a futamot is vezette. Esteban Ocon viszont nagyon rossz helyen parkolta el a meghibásodott Alpine-ját. Pályára küldték a biztonsági autót. A Leclerc mögötti pilóták mind kiálltak a bokszba és kivétel nélkül a lágy abroncsokat kapták. A Ferrari 16 körös kemény gumikon hagyta ki Leclerc-et, aki így a dobogós helyezést is elbukta. Sainz nyert. Leclerc csak a negyedik lett. Hozzá kell tennem, hogy egy kis szerencsével. A nemzetközi sajtó ízekre szedte Mattia Binotto-t. Arra kérték az olaszok csapatfőnökét, hogy válaszoljon a kritikusainak. Mit tettek volna másként?

Országos zenés magazin

“Úgy gondolom, hogy minden egyes alkalommal a megfelelő döntést hoztuk meg. Be kellett volna-e állnunk a biztonsági autós fázisnál? Ha beálltunk volna, akkor talán többen is kint maradnak. Talán negyedik lett volna lágy gumikon. Másrészt. Vissza tudta volna szerezni az elvesztett pozíciókat? Nincs erre garancia. Úgy gondolom, hogy utólag könnyű okosnak lenni és azt mondani, hogy csinálhattunk volna valamit másképp. Szerintem sem ez volt a helyes döntés. A két autó nagyon közel volt egymáshoz. Nem tudtuk mindkettőt egyszerre behívni. Ezért döntenünk kellett. Mi voltunk az egyetlenek, akik két autó közül dönteni kellett. A Red Bull és Mercedes csak egy-egy autóval állt mögöttünk. Így a döntés is sokkal könnyebb. Mi két autóval álltunk az élen. Nem volt elegendő távolság kettejük között ahhoz, hogy behívjuk egy kerékcserére. Az egyik pilóta sok időt vesztett volna a bokszban. Visszaesett volna. Miért épp Carlos-t hívtuk ki? Charles-é volt az elsőbbség. Viszont a gumijai is frissebbek voltak, mint Carlos-é a Safety Car időszaka előtt. Azt hiszem, hogy hat-vagy hét körrel frissebbek voltak a gumijai. Carlos azzal, hogy kiállt a második helyre tért vissza a pályára. Kicsit feltartózhatta volna a többieket. Ezért döntöttünk így.”- mondta Mattia Binotto.