George Russell szerint az F1-nek tanulnia kell a vasárnap látott horror balesetből. Zhou Guanyu hatalmasat bukott és csoda, hogy sértetlenül szállt ki az autóból.

Russell idén először esett ki F1-es futamból. A rajt után ugyanis ütközött Zhou-val. A Mercedes pilótáját Pierre Gasly AlphaTaurija lökte meg. Ezek után ért össze az Alfa Romeo a Mercedes-el.

A baleset csúnya volt. Zhou fejkel lefelé csúszott végig a pályán és csapódott be a gumifal mögötti kerítés állította meg. Az autó csúnyán összetört. A pilótát ki kellett menteni az autóból. Szerencsére sértetlenül megúszta a balesetet, ami talán a csodának és a HALO-nak volt köszönhető.

Russell a baleset után kiszállt az autóból és rögtön oda rohant a kínai autójához, ami a gumifal mögött állt meg. Megnézze, szüksége van-e Zhou-nak segítségre. A brit pilóta szerint az F1-nek tanulnia kell a vasárnap történtekből. Ilyen vagy hasonló balesetnek nem szabadna történnie.

“Először is örülök, hogy Zhou jól van. Hihetetlenül ijesztő incidens volt. Nem csak neki, hanem mindenki számára. Soha nem jó látni ilyen balesetet. Szörnyű látvány volt, ahogyan beszorult arra a helyre, semmit nem tudott tenni. El kell gondolkodnunk azon, hogy megelőzzük, hogy egy autó egy ilyen szűk résbe szoruljon be, mint a korlát és a fémkerítés közti sáv. Egyszerűen beszorult, sehova sem tudott menni. Ebből tanulni kell. Kiugrottam, hogy megnézzem, rendben van-e. Mikor visszaértem, nem igazán sikerült az autót beindítani. Szerettem volna, hogy a csapat megnézze, de mikor visszatértem, a kocsi már a platós autón volt, az FIA pedig azt mondta, nem vehetünk részt az újraindításon.”- mondta George Russell a The Race szaklapnak.

PlanetF1