Carlos Sainz szerint az F1 egyre biztonságosabb. Ennek bizonyítéka a vasárnapi rajt után történt rajtbaleset is. Zhou Guanyu és Roy Nissany is hatalmasat bukott Silvestone-ban.

Az F1 rajtja előtt a F2-es versenyét láthattuk. Nissany eltalálta Dennis Hauger autóját, és lerepült a pályáról. Átrepült a rázóköveken. A DAMS versenyzője autóján lévő HALO-nak csapódott. A kommentátorok is egyetértettek abban, hogy a HaLO életet mentett. Már vasárnap délelőtt is.

Országos zenés magazin

Pár órával később ismét csodát láthattunk. Csoda volt vagy a HALO mentett újabb életet. Valószínűleg mindkettő betudható annak, hogy Zhou egyben szállt ki az Alfa Romeo-ból. A kínai pilóta autóját George Russell Mercedese lökte meg. Az autó egy pillanat alatt feje tetejére állt. Átcsúszott a kavicságyon. Átrepült a gumifalon. Majd a gumifal mögötti kerítésnek csapódott. Zhou-t mentővel szállították a silverstone-i egészségügyi központjába, ahol megfigyelés alatt tartották. Csodával határos módon sértetlenül megúszta a balesetet.
Sainz szerint ez az FIA-nak és a biztonság javítására irányuló állandó törekvéseinek köszönhető, hogy vasárnap nem láthattunk két tragédiát is.

“Először is úgy döntöttem, hogy nem nézem meg a balesetet. Amikor piros zászlóval megszakítanak egy futamot, annak komoly oka van. Tudtam, hogy nagy a baj, de nem néztem meg, mi történt. Nyilvánvalóan hihetetlenül boldog voltam, amikor láttam, hogy Zhou komolyabb problémák nélkül száll ki az autóból. Mikor a dobogóra mentünk, láttam a felvételt és megdöbbentem. Hihetetlen volt a baleset. Egyszerűen hihetetlennek tartom, hogy ki tudsz szállni ebből az autóból. Tudod, néha kritizáljuk az FIA-t. Azt is látni kell, hogy mennyi életet mentet már a HALO. Ha láttad a délelőtti F2-es futamot, akkor te is beláthatod, hogy a HALO vasárnap két életet mentett meg. Csodálatos az a munka, amit a biztonságért tesznek. Nagyon boldog vagyok, hogy a Forma-1-ben versenyezhetek egy olyan korszakban, amikor 300 km/h-nál magasabb sebességgel is haladhatunk. Harcolhatunk a pozíciókért. Nagy sebességű kanyarokat veszünk be nagy tempóval. Mindezt biztonságosabban, mint a múltban. Köszönöm azoknak, akik a biztonságért tettek. nagyszerű munkát végeztek. Ezért is szeretem ezt a sportot.”- árulta el Carlos Sainz.