Max Verstappen a második helyről vághatott neki a Brit Nagydíjnak. Az első rajt után átvette a vezetést, de Zhou balesete miatt megszakították a futamot. Az újra indítás után Charles Leclerc-el ütközött. Sérült autóval a hetedik helyen zárta a brit futamot.

A holland pilóta a hetedik helyen fejezte be a Brit Nagydíjat. Tisztában volt azzal, hogy a hetedik helynél jobbat nem tudott volna elérni. Ez volt a maximum. Így csökkent a hátránya a pontversenyben. Nem sokkal, de csökkent. De mi történt a futam elején?

Verstappen remekül kapta el a silvestonei futam első rajtját. Megelőzte a pole-ból rajtoló Carlos Sainz-t. Zhou balesete miatt megszakították az futamot. Újra kellett startolnia a mezőnynek. Sainz a második rajtnál agresszívebb volt. Megtartotta az első helyet. Nem sokkal később a Red Bull versenyzőjének sikerült megelőznie a hibázó és a pályáról lecsúszó spanyolt.

A holland nem örülhetett sokáig. Az autója hirtelen lelassult, így nemcsak Sainz, hanem Charles Leclerc is elment mellette, majd a bokszba is ki kellett állnia, amivel gyakorlatilag már csak az lehetett a célja, hogy pontszerző helyen zárjon. Verstappen a futam után a következőket mondta:

“Amikor megelőztem Carlost, néhány kanyarral később egy törmelékdarabra hajtottam. Egészen egyszerűen nem tudtam kikerülni. Az autó kritikus állapotba került, ami azt jelenti számomra, hogy nem képes tovább működni. Megpróbáltam minden energiámmal befejezni a versenyt. A törmelékdarabka a padlólemezembe állt és tönkretette a bal oldalát. Úgy éreztem, mintha szétesne az autó a kanyarokban. Ilyen autóval nem is rossz a hetedik helyen zárni.”- mondta Max Vestappen.