Sebastian Vettel a rajt után balesetbe keveredett. Nem tudta kikerülni Alex Albon Williams-ét. A futamával elégedett volt. A verseny végén pedig nagyon szurkolt Mick Schumacher-nek. A sisakja alatt üvöltette, hogy: “Hajrá Mick.”

Sebastian Vette már a rajt után balesetbe keveredett. A négyszeres bajnok jó formában versenyzett az elmúlt versenyeken. A Brit Nagydíjon is jó formában volt. Vettel Mick Schumacher mögött haladt a futam végén, aki Max Verstappen-t támadta. Előzni nem tudott, de megszerezte első pontjait az F1-ben. Vettel a sisak alatt szurkolt a hétszeres bajnok fiának.

“Nagyon jót rajtoltam. Csökkent a távolság. Elindultam volna jobbra, de Alex belefékezett és azon a ponton már nem tudtam mit tenni. Nagyon sajnálom, mert számára ezzel véget ért a futam és láttam a visszajátszásban, hogy nagy balesetet szenvedett. Jó hír az, hogy semmi komoly baja nem lett, ezt jó volt hallani. A fő az, hogy ilyenkor azt halljuk, mindenki rendben van. Innentől kezdve csak a versenyre koncentrálunk………Láttam, hogy előttem mi történik. Igazából üvöltöztem az autóban, hogy ‘gyerünk Mick, gyerünk Mick’, szóval nagyon boldog vagyok és szerintem már régóta kiérdemelte ezt az eredményt. Mikor a biztonsági autó kiállt a bokszba próbáltam ellene védekezni, de nem volt értelme. Ő lágy gumikon volt. Én nem. Aztán izgalmas volt nézni, ahogy többször is egymás mellé értek Max-al. Szép volt…..”- árulta el Sebastian Vettel.