Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke szerint Mick Schuamcher pontszerzésével nem került le róla a nyomás. Talán az elvárások is megnőttek. Az amerikai csapatfőnök szerint le kell venni róla a nyomást.

Mick Schumacher megszerezte első pontjait az F1-ben. Tavaly mutatkozott be az F1-ben, de idén szerezte meg első pontjait. Nyolcadik helyen ért célba a Brit Nagydíjon. Még Max Verstappent is meg tudta támadni a hetedik pozícióért. Günther Steiner szerint a hétvégi eredménye ad neki egy kis löketet.

Országos zenés magazin

“Azt hiszem, ez ad neki egy kis lökést és növeli az önbizalmát. Ugyanakkor, újabb akadályt jelenthet neki. Figyelnünk kell, hogy ezután ne legyen rajta nyomás. Ha nem szerezne a következő futamokon pontokat, akkor lehet kritikák érik. Néhányan nem értik meg, hogy nem lehet mindig úgy, ahogyan ők külső szemlélőként gondolják. A pilóták is emberek, van tizenkilenc versenytársuk, akik szintén nagyszerű pilóták és van másik kilenc csapat, akiknek jó autóik vannak. Ez egy sport. Nem szabad, hogy minden futamon a pontszerzés legyen az elvárás tőle, aztán ha ez nem jön össze, megint jönnek a kritikus hangok. Nem szabad egyszer piedesztálra emelni valakit, majd a porig sújtani.”- árulta el Günther Steiner.