Yuki Tsunoda és Pierre Gasly a Brit Nagydíjon egymásra találtak. A japán versenyző hibázott és nekiment Gasly autójának. Mind a ketten megpördültek. Tsunoda vállalta a felelősséget és bocsánatot kért.

Az AlphaTauri pilótái egyszerre forogtak meg a Village kanyarban. Tsunoda elvesztette uralmát AT03-a felett és megforgatta csapattársát, Pierre Gasly-t. Tsunoda öt másodperces büntetést kapott mutatványáért. A japán pilóta nem tudott már javítani pozícióján. A 14. helyen végzett. Gasly pedig kiesett. Megsérült az autójának hátsó szárnya is. Tsunoda a következőket mondta:

Országos zenés magazin

“Azt hiszem, hogy várhattam volna egy jobb pillanatra ahhoz, hogy megelőzzem. Jó tempóm volt a kanyarokban. Így azt hittem sikerül megcsinálnom. Nem számítottam arra, hogy Pierre így becsukja az autót. Vállalom a felességet. Elsősorban csak elnézést szeretnék kérni a csapattól. Megsérült az autó és nagyon nehéz volt már vezetni. Megnehezítette a versenyem hátralévő részét.”- árulta el Yuki Tsunoda. Pierre Gasly azt mondta, hogy nem tudott mit tenni. Egyetlen lehetősége az volt, hogy kiáll a versenyből. Gasly-nak nem volt kedve beszélni az incidensről Tsunoda-val.

“A hátsó szárny nem működött megfelelően. Pár darab már hiányzott belőle. Egyes darabok lógtak a hátsó szárnyból. Ezért nem volt mit tenni. Ki kellett állni. Nem akarok beszélni róla. Csapaton belül ezt meg kell beszélnünk. Szükségtelen incidens volt, és csalódott vagyok miatta.”- árulta el Pierre gasly.