A Mercedes Angliában jól teljesített. Viszont nem eshet abba a hibába, amibe Barcelona után esett. Erre figyelmeztetett Toto Wolff. Újabb hidegzuhany érheti a német csapatot?

Montreal után Silverstone-ban is egy harmadik helyezést szállított Lewis Hamilton a Mercedesnek. Az angliai talán kicsit keserédes volt, mivel úgy gondolták, hogy Hamilton a biztonsági autós fázis nélkül meg is nyerhette volna a futamot. Bajnokuk eltérő taktikán, gumielőnyben volt a két Ferrarival szemben, és a biztonsági autós fázisig úgy tűnt, fel is tud rájuk zárkózni.

Országos zenés magazin

Russell és Hamilton és a mérnökeik is egyértelmű javulást emlegettek. Toto Wolff csapatfőnök szerint hiba lenne ismét olyan optimistává válniuk, mint Barcelona után. Nem változtathatnak az eddigi szemléletmódjukon sem. A Mercedes csapatfőnöke a következőket mondta: “Nem-nem, még nem, mivel Barcelonában is voltak pillanatok, amikor láttuk a fényt az alagút végén. Aztán jött három utcai pálya, amik ránk cáfoltak. Szóval nem szeretnék túl optimista lenni. Az irány már Barcelonában is megvolt, de az autónk rugózásával továbbra is vannak gondjaink, mindhárom napon láttuk ezt. A versenyen kevésbé. De ezt kezelni kell.”- árulta el Toto Wolff.