A hétszeres bajnok fia tavaly csatlakozott a Haas istállóhoz és debütált az F1-ben. 2021-ben nem tudott pontot szerezni. Idény végre sikerült. Mick Schumacher megszerezte első pontjait az F1-ben. A Brit Nagydíjon a nyolcadik helyen zárt.

Mick Schumacher édesanyja, Corina Schumacher a következőket mondta fiának: “Büszke vagyok rád, kincsem”. Annyi szenvedés után, végre van okuk az ünneplésre Michael Schumacher családtagjainak. Pezsgőt bontottak a remek hír miatt.

A hétszeres bajnok fia egy technikai hiba miatt csak az utolsó előtti helyről rajtolt. Mégis nyolcadikként ért célba Silverstone-ban. Mick Schumacher megszerezte pályafutása első pontjait a Forma-1-ben. Úgy ünnepelték Mick Schumachert a 8. helye után, mintha nyert volna. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher 23 éves fiát sokan már temették, mondván, csak a jól csengő neve tartja a Forma-1-ben.

Országos zenés magazin

Mick Schumacher 32. F1-versenyének számító Brit Nagydíj előtt már úgy hírlett. Négy futama van arra, hogy pontot szerezzen. Ha nem tudja megtenni, akkor kereshet magának más csapatot. Most mindenki őt ünnepelte. Sebastian Vettel és Max Verstappen is gratulált a német pilótának Vettel Schumacher mögött halad és látta, hogy csatáznak Verstappen-el. A négyszeres bajnok még a bukósisak alatt is kiabálta: Hajrá Mick. Édesanyja a következőket mondta a csapatrádióban:

“Micki, nagyon büszke vagyok rád! Óriási voltál, kincsem!”- mondta a leintés után a csapatrádióba fiának a helyszínen szurkoló büszke édesanya, Corinna Schumacher. Mick Schumacher két lány testvére megadta a módját annak, hogy megünnepeljék a pontszerzést. Pezsgőval locsolták a testvérüket, mintha ő nyerte volna a futamot.