A Motorsport South Africa elnöke, Anton Roux azt állítja, hogy az érvényben lévő Covid-korlátozások akadályozzák azt, hogy az ország visszatérjen az F1 naptárába.

Dél-Afrikában jelenleg egy korlátozás van érvényben. A sportrendezvények csak 50 százalékos kapacitással rendezhetik meg. Így a bevétel is sokkal kevesebb lenne.

Stefano Domenicali, a Forma-1 vezérigazgatója többször is ellátogatott Dél-Afrikába. Az ország szeretne visszakerülni a naptárba. 1993 után újra futamot szeretnének rendezni. A hírek szerint a tárgyalások már előrehaladott fázisban vannak. Anton Roux elmondta, hogy az F1-es futam megrendezése a turizmushoz tartozik. Az érvényben lévő intézkedés viszont akadályozzák a futam megrendezését.

Országos zenés magazin

“A legtöbb ember nem veszi észre, hogy ha egy ország F1-es futamot rendez, akkor a nézők 60 százaléka nem az adott ország állampolgára. Szóval, ha megnézünk néhány eseményt. Például Texas-ban 380 000 néző volt. Ennek a 60 százaléka külföldi volt. Jelen pillanatban nem tudunk ennyi nézőt vonzani. 250 000 és 300 000 néző lehetne jelen a mi versenyünkön. A turisták nagy számban jönnének Dél-Afrikába. Úgy gondolom, hogy a COVID-korlátozások nagy kihívást jelentenek. Csak 50 százalékos kapacitással rendezhetnénk futamot. Ez az egész eseményt veszélybe sodorja……..”- árulta el Anton Roux.