Carlos Sainz nyerte a vasárnapi Brit Nagydíjat. A Ferrari személyzetének több tagja nem kívánt részt venni a pódiumos ceremónián. Erről egy Ferrari beosztottja beszélt.

Carlos Sainz 150. F1-es futamán tudott versenyt nyerni a száguldó cirkuszban, amit csak Charles Leclerc kárára tudott megtenni, aki ismét megkérdőjelezte a csapat stratégiai döntéseit. A monacói pilóta Ausztrália után újra esélyes volt arra, hogy futamot nyerjen. A futam elején a Ferrari nem engedte, hogy megelőzze Sainz-t.

Országos zenés magazin

A csalódottságát tovább fokozta az, amikor nem hívta be a bokszba a Safety Car fázisban. Most kiderült, hogy a Ferrari személyzetének egy része nem kívánt részt venni a pódiumos ceremónián és az azt követő fotózáson. A Ferrari korábbi sajtófőnöke, Alberto Antonini szerint a személyzet kezdetben nem akarta megünnepelni a futamgyőzelmet.

“Elmondták nekem, hogy mi történt a silverstone-i verseny után. Bízok a forrásomban. A Ferrari személyzetének egy része nem akart részt venni a pódium-ceremónián és a fényképezésen. Ha ez igaz, akkor ez nem jó jel. Ha van egy kis rivalizálás a garázsban, az rendben van. Minden technikusnak, szerelőnek jó. Mindegyikük a saját pilótájának szurkol, de a közös érdek az, hogy győzzenek.”- árulta el Alberto Antonini. Leclerc a kamerák előtt azt mondta, hogy rendben volt az, ahogy a csapat döntött. A leintés után viszont azt láthattuk, hogy Mattia Binotto mintha fegyelmezte volna a monacói pilótát, aki látszólag nagyon dühös volt.