Fernando Alonso Alpine szerződése idén lejár. A kétszeres bajnok és az Alpine csapat is megerősítette, hogy a nyári szünetben tárgyalnak majd a folytatásról.

Fernando Alonso és Otmar Szafnauer szerint a spanyol szerződésének meghosszabbításáról szóló tárgyalások csak az F1 nyári szünetében, július végén kezdődnek el.

A kétszeres bajnok a legidősebb az F1-ben. A legtapasztaltabb a jelenlegi mezőnyben. Két év kihagyás után tért vissza a száguldó cirkuszba. Tavaly több pontot szerzett, mint Esteban Ocon. Idén pedig a legjobb eredménye egy ötödik hely volt, amit a Brit Nagydíjon ért el.

Országos zenés magazin

Alonso szerződése idén lejár. A spanyol pilóta korábban azt mondta, hogy szívesen folytatná az enstone-i csapattal. Sokan úgy gondolják, hogy Alonso marad az Alpine pilótája. A tárgyalások július 31-én, az F1 nyári szünetében kezdődhetnek el.

“Még nem tárgyaltunk a jövőről. Célom az, hogy az Alpine-al folytassam a munkát. Nyári szünetig szeretnék a munkára koncentrálni. Három verseny van még hátra. Pontokat kell szereznem, Az első kilenc futam nem volt túl szerencsés számomra.”- árulta el Fernando Alonso a RacingNews365.com szaklapnak.

Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer szinte ugyanazt mondta, mint a kétszeres bajnok. Minden jövővel kapcsolatos tárgyalás csak a nyári szünetben fog megkezdődni.

“Még nem mentünk bele a részletekbe Fernando-val. Most már tudjuk, hogy a nyári szünetben megkezdjük a tárgyalásokat.”- mondta Otmar Szafnauer a RacingNews365.com-nak