Max Verstappen szinte egy rányíthatatlan autóval kényszerült versenyezni a Brit Nagydíjon, miután a Red Bull padlólemezébe belefúródott az AlphaTauri egyik darabja. Helmut Marko megjegyezte, hogy Verstappen nagyon jól kezelte a helyzetet.

A Brit Nagydíj talán a 2022-es szezon eddigi legeseménydúsabb futama volt. Max Verstappen csak a 13. körig tudott az élen autózni. Ekkor áthajtott egy törmeléken, ami az autójának padlólemezébe fúródott. A holland pilóta a hetedik helyen végzett. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko a Brit Nagydíjon látottakról beszélt.

“A rajt előtt a lágy gumikra szavaztunk. Az első rajtnál sikerült az élre állni. Aztán azon gondolkodtunk, hogy a második rajtnál miért nem indulhattunk az élről. Nem engedték meg, hogy a pole-ból rajtoljunk. Utána viszont jól mentek a dolgok. Gyorsabbak voltunk a Ferrariknál. Sainz elhagyta a pályát és az élre álltunk.”- kezdte Helmut Marko.

A Red Bull nem örülhetett sokáig. Verstappen autója valamiért lelassult. Sainz átvette a vezetést. A holland pilóta áthajtott egy törmeléken. Lassított, majd a bokszba hajtott. Azt hitte defektet kapott.

Országos zenés magazin

“Max először azt hitte, hogy defektet kapott. Azt mondta, hogy az autó nehezen irányítható. Defektre tippelt. Behívtuk a bokszba. Akkor láttuk, hogy nem ez okozza a problémát. Max kerekeit lecseréltük, mert a bokszba túl gyorsan hajtott be és nagyot kellett fékeznie. Ezeket a gumikat már nem tudtuk volna használni. Max itt hibázott. Ebben a helyzetben ez érthető volt. Max azt kiabálta, hogy az autó irányíthatatlan. Olyan volt, mintha az autó ketté akarna törni. Az AlphaTauri egyik alkatrésze belefúródott a padlólemezbe. 20 százalékot vesztettünk a leszorítóerőből. Másfél másodpercet vesztettünk körönként……A kemény gumikon még rosszabb lett a helyzet. Fontolóra vettük a futam feladását. Így a motort is kíméltük volna. Amíg pontszerző helyen álltunk, addig nem akartunk kiállni…….”- árulta el Helmut Marko.