George Russell idén csatlakozott a Mercedeshez. 2022-ben már a német csapattal állhatott rajthoz. Kanadában tapasztalta meg először azt, amikor egy szurkoló nyilvánosan kifütyülte.

Russell az idei szezon előtt távozott a Williams-től. A Mercedesszel állhatott rajthoz a 2022-es szezonban. A német csapat nem tud úgy dominálni, mint az elmúlt nyolc évben, de Russell jól teljesít a W13 volánja mögött. A szezon eddigi tíz versenyén kilenc alkalommal a legjobb ötben zárt. Csak a Brit Nagydíjon esett ki a rajt után. A pontversenyben egyelőre megelőzi csapattársát, a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont. Russell arról beszélt, hogy amióta csatlakozott a Mercedeshez, sokkal több figyelmet kap és a visszajelzések nem mindegyike pozitív.

Országos zenés magazin

“Kanadában volt az első alkalom, hogy valaki a nevemet kiabálta a lelátón és kifütyült. Csak ültem az autóban a versenyzők felvonulásán, és nehezen fogtam fel, hogy ez a 35-40 éves fickó kifütyül engem, miközben nem is ismer. Én csak próbálom magamból minden versenyen kihozni a legjobbat, szórakoztatni a nézőket és mindenkivel udvarias és kedves lenni. Vannak dolgok, amikhez valahogy hozzá kell szokni. El kell fogadni, hogy sajnos ilyen a világ és a társadalom, amiben jelenleg élünk. Ez egy újabb probléma, amit ki kell küszöbölni. Mi jogosítja fel az ilyen embereket arra, hogy bárkit is kifütyüljenek? Mi jogosítja fel a futballszurkolókat arra, hogy szidalmazzák a játékosokat? Csak teszik a dolgukat és mindent megtesznek azért, hogy elérjék céljukat. Azt hiszem, ezt sokan nem értékelik igazán az ilyen helyzetekben.”- árulta el George Russell.