Alex Albon tudatta rajongóival, hogy jobban érzi magát. Pár napot pihenéssel töltött. A thai-brit pilóta most már a következő futamra készül.

Az Angol Nagydíjon a 16. helyről rajtolhatott. Csak ő kapta meg a Williams frissítéseit. Nicholas Latifi még az egyel korábbi frissítéssel versenyezhetett. A kanadai mégis bejutott a Q3-ba. Albon a Brit Nagydíj rajtjánál incidensbe keveredett- Az egyes kanyarban Sebastian Vettel-el ütközött. Ocon és Tsunoda is eltalálta az autóját.

Országos zenés magazin

Zhou baleset volt veszélyesebb volt, mivel a kínai pilóta fejjel lefelé csúszott a gumifal felé. Végül nem a gumifalba csapódott. Átrepült a gumifal fölött és az ez mögötti kerítésbe vágódott. Albon-t és Zhou-t kórházba szállították. A Williams honlapján Albon tudatta, hogy már jól van és készül a következő futamra.

“Mindazok után, ami Silvestone-ban történt örömmel tudatom, hogy jól vagyok. Pár napot pihenéssel töltöttem. Ma már a szimulátorban ülök és készülök a ausztriai versenyre……Nyilvánvalóan Silverstone nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Olyan gyorsan történt minden. Csak a felvételek láttam igazán, hogy mi is történt. Úgy tűnik, hogy az aero csomag menthető. A srácok most nyilvánvalóan nagyon keményen dolgoznak azon, hogy megjavítsák és felkészüljünk Ausztriára. Én visszatértem a normális kerékvágásba. Minden bizonnyal drámain hangzott, hogy kórházba vittek, de ez csak egy rutin eljárás. A legjobb emberek dolgoznak a Forma-1-ben, ezért elővigyázatosságból mentőhelikopterrel szállítottak kórházba. Kicsit kényelmetlenül éreztem magam. A baleset nagyobbnak tűnt, mint amilyen valójában volt. Nem éreztem magam valami jól. A testemen volt néhány zúzódás és kaptam pár ütést. Egyáltalán nem volt semmi komoly, úgyhogy végül minden jó volt. A kórházban telefonon néztem végig a versenyt……Most már a következő futamra koncentrálunk. Mivel a Red Bull versenyzője voltam, jól ismerem ezt a pályát. Papíron úgy gondolom, hogy ez egy olyan pálya, ami feküdhet a Williams-nek. George is jó időket futott itt tavaly. Talán jobban fekszik majd az autónknak, mint más pályák…….”- árulta el Alex Albon az F1.com szakoldalnak.