Christian Horner szerint az F1-nek talán újra kellene gondolnia az újra indítási szabályokat. Max Verstappen ugyan megelőzte Carlos Sainz-t az első rajtnál, de Zhou balesete után, az új rajtnál csak a második helyről vághatott neki a Brit Nagydíjnak.

Carlos Sainz a közepes gumikon vágott neki a Brit Nagydíjnak. Max Verstappen ezzel szemben a lágyakra szavazott. A holland pilóta az egyes kanyart már az első helyen vehette be.

A mezőny közepén azonban többen incidensbe keveredtek. Zhou Guanyu fejjel lefelé csúszott ki a pályáról és a futamot megszakították. Egy órás csúszás után álló rajttal indulhatott újra a futam, de az eredeti rajtsorrenddel. Christian Horner szerint a piros zászlós szakaszt és az ez utáni új rajtoltatás sorrendjét újra kellene gondolnia az F1-nek.

Országos zenés magazin

“Megkérdőjeleztük a második rajt sorrendjét. Nem minden autó lépte át a biztonsági autós vonalat. Maximum kettő. Az egyetlen hivatkozási pontjuk a rajtvonal volt. Azért tértek vissza az eredeti sorrendhez. Ez olyasmi, amit talán meg kell néznünk.”- mondta Christian Horner a GPFans szaklapnak.