Lewis Hamilton szinte minden rekordot megdöntött már az F1-ben. A 2022-es szezonban a negatív rekordjait is döntögeti. Az Osztrák Nagydíjon újabb negatív rekordot állíthat be.

Lewis Hamilton, a pilóta, aki szinte minden jelentős F1-es rekordot megdöntött. Ausztriában egy nem kívánt, személyes rekordot állíthat be. Igaz, a 2022-es szezont nehezen kezdte a Mercedes, de a Brit Nagydíj után úgy vélték, készen állnak a győzelemre is. Úgy gondolják, hogy nincsenek messze attól, hogy futamot nyerjenek.

Országos zenés magazin

Hamilton idén Angliában állt a legközelebb ahhoz, hogy futamot nyerjen. Erős versenytempója veszélyt jelentett az éllovas Ferrarikra. A Safety Car fázis után csak a harmadik helyen látta meg a kockás zászlót. Nagyot csatázott Sergio Perez-el és Charles Leclerc-el is. Hamilton jelenleg 11 verseny óta nem tud nyerni. Leszámítva a sprintfutamokat, ami nem számít az F1 hivatalos versenyének. Hamiltonnak ez a leghosszabb sorozata az F1-ben. Korábban 10 futam alatt nem tudott egyszer sem a pódium tetejére állni.

Hamilton a 2008-as Brazil Nagydíjtól, a 2009-es Német Nagydíjig nem tudott győzni. Olyan autóban ült, amit a győzelemért képtelen volt harcba szállni. 2012 és 2013 között is előfordult ugyanez Hamilton-al. Jelenleg 11 futam alatt nem tudott futamot nyerni. Ez utoljára junior versenyzői korában fordult vele utoljára elő. Ha Hamilton Ausztriában sem tud nyerni, akkor ez lesz a leghosszabb győzelem nélküli sorozata az együléses karrierje során.