Helmut Marko bevallotta, hogy jobban örül annak, hogy Carlos Sainz nyer és nem Charles Leclerc. Sainz korábban a Red Bull család tagja volt. Ezért is örül jobban a spanyol sikérnek.

Sainz a Red Bull junior pilótájaként kezdte karrierjét az F1-ben. Akkor még a Toro Rosso volánja mögött versenyezhetett. Helmut Marko indította el a spanyol karrierjét.

Charles Leclerc az évet nagyon nagyon erősen kezdte. Verstappen egyetlen kihívója volt. Még most is esélyes a 2022-es bajnoki címre, de hátránya elég tetemes. A Red Bull továbbra is őt tekinti a csapaton kívüli fő ellenfélne

Sainz az angol futamon megszerezte első F1-es győzelmét. A Safety Car-os fázis után meg tudta előzni csapattársát, Charles Leclerc-t. 11 pontra csökkentette hátrányát a monacóival szemben. Ez így tovább késlelteti a Ferrarinál a csapatutasítást. Helmut Marko örülne, ha több futamot a spanyol nyerne.

Országos zenés magazin

“Örülnék neki. Mindig örülök, ha ő nyer, és nem Charles. Ez egyértelmű. Charles küzdött a kemény gumikon. Sergio-nak esélye volt arra, hogy megnyerje a futamot. A versenyen ezen szakaszában miénk volt a leggyorsabb autó, de nagyot csatáztunk Lewis-al. Után pedig Charles-el. Sok időt vesztettünk. Carlos már kisebb előnyt épített ki. Ez tette számára lehetővé, hogy megnyerje a futamot.”- mondta Helmo Marko a ServusTV „Sport und Talk aus dem Hangar-7” című műsorában. Verstappen 34 ponttal szerzett többet, mint csapattársa Sergio Perez, aki az egyéni bajnokság második helyén áll. Charles Leclerc 43 pontos lemaradásban van.