Charles Leclerc egyszerűen nemmel válaszolt arra a kérdésre, mikor megkérdezték tőle, hogy elvesztette-e már hitét vagy bizalmát a Ferrariban.

Az Brit Nagydíj után elég dühös volt csapatára. A média kamerái előtt visszavágottan nyilatkozott. Kritikáit visszafogta. Leclerc azt mondta, hogy „sok időt veszített” a nyitó etapban. Beszorult csapattársa, Carlos Sainz mögé. A Ferrarinak rá kellett volna szólnia Sainz-ra, hogy engedje el. Inkább azt mondták Sainz-nak, hogy növelje a tempót. Mérge tovább fokozódott akkor, mikor nem őt hívták ki a bokszba. Nem cserélt abroncsot. Kemény gumikon védte pozícióját. Nem sok esélye volt azok ellen, akik mögötte lágy gumikon érkeztek. Első helyet így elvesztette. Csak a negyedik helyen ért célba. Leclerc az Ausztrál Nagydíj óta nem nyert futamot. Miami Nagydíj óta nem állt a dobogón. Vajon elvesztette már a hitét a Ferrariban?

Országos zenés magazin

“Nagyon sok pontot vesztettünk. Elvesztettem-e a hitem a csapatban? Nem. Szeretném megvitatni a csapattal, hogy mi volt az oka annak, ami a brit futamon történt. Én úgy érzem, hogy nagyon erős voltam a verseny első részében. Carlos mögött elvesztettem egy kis időt. Azt hiszem, hogy enélkül más eredménnyel zártam volna. A jövőre nézve mindent ki kell elemeznünk……”- árulta el Chalres Leclerc.